MikaelHyytiainen Älkää väittäkö jonkin olevan toteuttamiskelvotonta, vaan selittäkää MITEN se on toteuttamiskelvollista.

Ihmisoikeudet vs. kansalaisoikeudet elintasopakolaisiin

Eikö ihmisoikeuksien suhteesta kansalaisoikeuksiin ole pohjimmiltaan kyse turvapaikanhakija/pakolaiskysymyksessä, kuten tässäkin Huhtasaaren eilisessä ihmisoikeuskohussa? HS:n jutussa (17.12.2015) joku huomautti tästä asiasta myös: “Nyt on tainnut mennä [Huhtasaaren] Lauralta kansalaisoikeudet ja ihmisoikeudet sekaisin. Jos emme kunnioita kaikkien ihmisoikeuksia, vajoamme terroristien tasolle”, toteaa nimimerkki Betoniporsas kommentissaan.

Itse väittäisin tähän liittyen, että ihmisoikeuksia täytyy voida soveltaa jotenkin järkevämmin kuin nyt. Ei voi olla niin, että ihmisoikeudet tarkoittaisivat, että tulevat sadat miljoonat elintaso-/ilmastopakolaiset tai resurssisotapakolaiset tai vaikka koko maailma saisi tulla Eurooppaan ‘turvaan’ nykyisenkaltaisella hullunhölmöllä turvapaikkajärjestelmällä, joka haaskaa kaiken auttamispotentiaalin aivan liian harvan auttamiseen törkeän liian paljolla. Eikä kielteisen päätöksen saaneita saada edes palautettua pois Euroopasta. Eli ei, ei ole varaa ottaa tällä tavoin lähes koko muuta maailmaa turvaan Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan ilmastonmuutokselta ym. tulevaisuuden uhilta. Aivan mahdotonta! Kansalaisoikeuksilla tulee siis voida turvata Euroopan väestöjen tulevaisuus, enemmistöasema kaukana tulevaisuudessakin niin, että koko muun maailman ihmisoikeudet eivät mene tämän edelle niin että Euroopan (ja Pohjois-Amerikan) väestöt vaihdetaan muunlaisiksi.

Sen sijaan sadoille miljoonille pakolaisille ja elintasopakolaisille pitäisi tarjota turvaa (eli turvapaikka) ainoastaan riittävän laadukkailta pakolaisleireiltä, myös aidoille oikeille pakolaisille, johon tosiaan lähetettäisiin tarpeeksi apua ja jotka turvattaisiin tarvittaessa vaikka rauhanturvaajilla. Ja jos leirit loppuisivat kesken, niin niitä sitten rakennettaisiin lisää, vaikka EU:n alueelle jos muualta tila loppuu. Tai jos normaalit pakolaisleirit eivät olisi tarpeeksi turvallisia, täytyisi sitten rakentaa turvallisempia leirejä joita vartioisi enemmän sotilaita, joista sitten saisi sen turvapaikan. Tämä olisi kestävää auttamista, joka tosiaan auttaisi mielekkäästi oikeasti apua tarvitsevia, ja tämä apu kannustaisi ja painostaisi ihmisiä tosiaan palaamaan takaisin kotimaihin oloja parantamaan, jotta koko maailma ei loputtomiin haluaisi tulla ‘rikkaampaan maailmaan’ jättäen muun maailman autiomaaksi.

Ja ei, ei ole tarvetta Eurooppaan ja länsimaihin ylipäänsä muutenkaan ottaa työmaahanmuuttajia kymmenissä miljoonissa, kunhan kantaväestöjä kannustetaan tekemään lapsia (n.2/perhe jotta yhteiskunta pysyy vakaana, ja kunhan se on taloudellisesti kannattavaa) ja annetaan automaatiokehityksen kulkea eteenpäin (joka vähentää halpatyövoimamaahanmuuttajien tarvetta monille aloille) ja muutetaan yhteiskuntarakenteitamme nykyisten ja tulevaisuuden tarpeiden mukaan. Loputonta kasvua loputtoman kasvun vuoksi ei tarvita ainakaan jo rikkaissa maissa, eikä nykyinen länsimainen elintaso voi olla koko maailman haluama ihanne (kyllä paljon vähemmälläkin selviää, myös me).

Se suurin asian ydin miksi turvapaikanhakijoista ja elintasopakolaisista on syytä olla huolissaan, on juuri niiden kasvu satoihin miljooniin lähivuosina:
“YK:n raportin mukaan 150–200 miljoonaa ihmistä voi joutua siirtymään kotiseuduiltaan myös kuivuuden, tulvien tai äärimmäisen ilmaston takia. Ennusteet ilmastopakolaisuuden määristä ovat vuosien aikana vaihdelleet kymmenistä miljoonista jopa miljardiin.” (Yle 12.9.2015.)

Emme voi sallia väestöjämme vaihdettavaksi kolmanteen maailmaan ja elintasomme lopullista romuttamista. Ihmisoikeuksien soveltaminen, pakolaissopimukset ja YK:n julistukset täytyy päivittää tätä tulevaisuudenuhkaa varten. Yli 50 vuotta sitten tehdyt sopimukset ja sitoumukset kuuluivat eri maailmaan, jotka täytyy korjata muuttuneeseen tilanteeseen kestäviksi tulevaisuuden ratkaisuiksi. Siinä missä esimerkiksi sukupuolirooleja on voitava päivittää nykypäivään ja tulevaisuuteen, on myös pakolaiskäytäntöjä voitava. Näihin asioihin on saatava järkevästi ja kestävästi muutoksia, niin että Eurooppa ja länsimainen sivilisaatio ei näihin uhkiin romahda, ja että väestömme ovat tällaisenaan olemassa vielä kaukana tulevaisuudessakin.

Tulevaisuuden ‘ilmastopakolaisuus’ ja resurssisotapakolaisuus ovat se suurin huolenaihe ja uhka joka täytyy ennalta estää, kieltää, siis kerrankin ennakoida! Tämän takia näistä asioista täytyy pitää ääntä, kasvattaa tietoisuutta, ja lisätä näiden uhkien vastustusta. Ja kyllä, myös vihaista vastustusta tarvitaan, joka tulee kohdistaa päättäjiimme. Viha oikein käytettynä on energiaa joka luo muutospainetta ja ohjaa päättäjiämme oikeampaan suuntaan kansallisen etumme mukaan. Esimerkiksi äärimuslimitkin ovat vihaisella uhkailullaan saaneet monet maat ja lehdet olemaan julkaisematta Muhammed-pilakuviaan. Eli kyllä viha toimii, eikä ilman vihaa voi olla rakkauttakaan, eli ei se turha tunne ole. Sen sijaan passiivisuus ja välinpitämättömyys, eli siis lammaslauman mukana kulkeminen vie vain varmaan tuhoon, eli väestöjemme korvaamiseen kolmannella maailmalla. Elikkä kiihkeällä ja vihaisella mielenosoittamisella ja ilmaisulla voi saada muutospainetta parempaan, kun taas päinvastaisella hyväksymisellä voi vain hävitä kaiken: koko länsimaisen sivilisaatiomme ja eurooppalaisuuden tulevaisuuden. Juuri sitähän poliitikot todellisuudessa harmittelevat ja pelkäävät, kun paheksuvat “vihapuheen” ja äärimmäisyyden sekä vastakkainasettelun lisääntymistä: että voi voi kun heidän täytyisi oikeasti alkaa vastustaa EU:n päätöksiä, ehkä jopa aloittaa pikakäännytykset Suomen rajalla (voi ei!), mikä olisi heidän poliittisen uransa loppu!* Kai tässä täytyy vielä loppuun todeta varmuudeksi, että en kannata enkä kehota vihapuheeseen ihmisryhmiä kohtaan enkä väkivaltaan, vaan energiseen ja vihaiseen mielensä ilmaisemiseen tai osoittamiseen rakentavasti ja asiallisesti, joka tulisi kohdistaa päättäjiin (mutta ei väkivaltaisesti/laittomasti kuitenkaan).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat