MikaelHyytiainen Älkää väittäkö jonkin olevan toteuttamiskelvotonta, vaan selittäkää MITEN se on toteuttamiskelvollista.

Kaikki blogit puheenaiheesta Takinkääntäminen

Politiikka

Olen useaan otteeseen saanut kuulla Perussuomalaisia kutsuttavan takinkääntäjiksi nykyisessä hallituksessa. Kuitenkin perussuomalaisten ansiosta hallitus toteuttaa mm. takuueläkkeiden noston, joka auttaa kaikkein pienituloisempia vanhuksia. Omaishodon tukea korotetaan. Työttömien peruspäivärahasta ei leikata. Tähän kategoriaan kuuluu myös Yle-veron poisto n.300 000 kaikkein pienituloisimmilta. Ajettavia asioita ovat olleet ja ovat edelleen mm. nämä: Toimeentulotuella on indeksisidonnaisuus ja se siirtyy Kelan hoidettavaksi.

Älkää höpsikö takinkääntämisestä.

Suoraselkäinen ei ole se poliitikko, joka pitää kiinni joskus sanomastaan, vaan se joka marssii kannattajien eteen ja sanoo: tosiasiat ovat muuttuneet, nyt tehdään näin.

Meillä on kummallinen tapa jämähtää kiinni erilaisiin mantroihin, joita hoetaan ja hoetaan ja hoetaan …

Me emme voi sille mitään, että maailma muuttuu nopeammin kuin vaalikaudet vaihtuvat – pitäisikö meillä olla puolen vuoden välein vaalit, jotta poliitikkojen ei tarvitsisi takkeja ei tarvitsisi kääntää. Voitaisiin mennä vuoden aikojen mukaan.

Kun kukaan ei kerro Kreikasta totuutta

Suomalaisessa europolitiikassa on mielenkiintoinen yksityiskohta. Yksikään puolue tai poliitikko ei nimittäin kerro Kreikan kriisistä, sen etenemisestä ja ratkaisemisesta totuutta. Koko totuutta ei uskalla sanoa ääneen kukaan eduskunnassa istuva, ja erityisen kauas todellisuudesta vieraantuvat ne, joiden puoluetoverit istuvat ministeriaitiossa. Puhumattakaan ministereistä itsestään.

Poliittiset irtopisteet ja taivaallinen mustavalkoisuus

 

Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että Kreikan kriisin todellisen ratkaisun on löydyttävä jotakin sellaista reittiä, joka rikkoo vallitsevan status quon. Olkoon ratkaisu sitten lainojen anteeksianto isossa mittakaavassa tai Grexit jollakin menetelmällä. Nykyiseen status quohon perustuvat lisälainat eivät ratkaise mitään - kaikki jotka niitä kannattavat ratkaisuna kriisiin voidaan tavalla tai toisella leimata pölhöpopulisteiksi - IMHO.

Äänestäjä, ota pääsi pensaasta

Nyt vaalien alla puolueet ja ehdokkaat ovat kilvan vaatineet byrokratian ja turhan sääntelyn alasajoa. Ylen vaaligalleriassa vähintään joka toinen ehdokas mainitsee liiallisen byrokratian purkamisen ja turhan sääntelyn. Suosittelisin jokaista äänestäjää pohtimaan ihan oikeasti, kuinka uskottavaa tämä on.

Perussuomalaiset EU-vastustajan kannattaa kiertää kaukaa


Kuulostaako liian tutulta: "Parempaa EU:ta" "Sopivasti EU:ta" "Suomi pelastettava liialta EU:ta"


 
Keneltäkään Perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaalta ette tule näkemään yksinkertaisesti EI EU:lle slogania (toivoisin olevani väärässä).

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä